Мъж отказа да носи предпазна маска в супермаркет и рани двама полицаи в Дортмунд

Мъж, отказал да си сложи предпазна маска в супермаркет в германския град Дортмунд, рани двама полицаи, опитали се да го изведат навън, съобщи БТА.

Мъжът, на 44 години, за когото има информация, че е свързан с движението "Граждани на Райха", което отхвърля легитимността на съвременната германска държава, първоначално е влязъл в стълкновение с един от служителите на супермаркета.

Отказ на пътник да си сложи маската в самолета доведе до меле

Когато полицаи пристигнали на място, той им казал, че не е задължен да носи предпазна маска на лицето. Мъжът цитирал няколко текста на наказателния кодекс, които според него били в противоречие с останалото германско законодателство.

При опитите на полицаите да обуздаят мъжа, той оказал толкова сериозна съпротива, че ранил двама от тях, на които впоследствие им била оказана болнична помощ.

В крайна сметка пристигнали подкрепления и въпреки продължаващата съпротива на мъжа, той бил задържан. По-късно бил пуснат на свобода. Прокуратурата е започнала разследване срещу него за нанасяне на телесни повреди, за на общественото спокойствие, за оказване на съпротива на полицаи и за отказ да носи предпазна маска.

Коментари

 1. 2020.08.12 | 23:32
  аз имам една маска на призрак :)
 2. 2020.08.12 | 23:31
  Света откачи, покрай тази схема ... Утре излизам с маска на пират :)
 3. 2020.08.12 | 23:28
  Браво, скоро и тук.
 4. 2020.08.12 | 21:18
  Ама за нараняването не му казаха нищо нали, той друг носи раните не той?
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет