За пръв път от 11 години. Британия е в рецесия

Британската икономика е изпаднала в рецесия, предаде Би Би Си.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Официалните данни на статистическата служба на Обединеното  кралство са показали рекордно свиване на икономиката през второто тримесечие на тази година. Спадът е бил 20,4 процента в сравнение с периода януари-март 2020 г.

Последната рецесия във Великобритания е била през 2009 г. (по време на Световната икономическа криза).

Според представител на статистическата служба тазгодишното свиване се е дължало на затварянето на много сектори, наложено заради световната пандемия от коронавирусната инфекция.

Брюксел: Маски навсякъде

"С възобновяването на по-голямата част от дейностите през юни икономиката е подала сигнал за възстановяване, но показателите са в пъти по-ниски в сравнение с февруари", е казал Джонатан Атоу.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12688

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

 1. 2020.08.12 | 12:56
  Паразитните нации си отиват.Ще се завърнат към средните векове когато в България е култура на острова са живеели неграмотни получовеци.
 2. 2020.08.12 | 12:48
  s plqchka ot kontinenti pochvat recesiikite,a,pitaite glichanite kade e ispanski korab -nuestra senora de la koncepcion,ai za diamante v holandiq da ne kazvame ,tva sa paraziti i nishto poveche
 3. 2020.08.12 | 12:45
  англедата ще сдавят ес както сдавиха испания, франция, германия и ссср. когото са нарочили - не е оцелял. нямат интерес да има силна континентална европа дето да им определя правилата.
 4. 2020.08.12 | 11:40
  Те знаят добре какво значи - неконтролируема миграция на черни и мюсулмани, деградация на държавността и терор на "либералните ценности" във всеки аспект на социялния живот, бвна и мъчителна смърт и на държавата, и на народа! Те го разбраха, унгарците, поляците, чехите, словаците и т.н. също. И всеки взема мерки! Да, сега Великобритания ще преживее криза, неизбежна при всеки преход. Но след 50 години пак ще е Велика Британия, докато Централна Европа отдавна ще е по-тъмна, по-къдрава и ще се моли на Аллаха!
 5. 2020.08.12 | 11:01
  Не е виновна световната пандемия, защото тя не е само на острова. Виновен е Борис Джонсън и излизането на Великобритания от ЕС. Тепърва БРЕКЗИТ ще им покаже на англетата какво е значело да си в една обединена Европа.
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет