Чехия не планира да разполага на своя територия американски войници

Чехия не планира да разполага на своя територия американски войници, които трябва да бъдат предислоцирани от Германия в други европейски страни от НАТО. Това заяви днес чешкият премиер Андрей Бабиш на проява по повод визитата на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо в Прага, предаде ТАСС.

Не виждам причина за разполагане у нас на американски войници, каза той и добави, че Чехия и САЩ са съюзници в НАТО и в това нищо не се променя.

Шефът на Пентагона: САЩ се стремят да увеличат военното присъствие на източния фланг на НАТО

Чешкият министър на външните работи Томаш Петържичек по-рано каза, че на преговорите с Помпейо няма да се обсъжда евентуално предислоциране на американски войници от Германия в Чехия, информира БТА.

По думите на Бабиш, цитиран от таблоида "Деник", основна тема в разговорите с Помпейо ще бъде двустранната търговия, както и борбата с коронавирусната пандемия. От американска страна се очаква да бъде поставен въпросът за изграждането на нов блок в ядрената централа в Дуковани, кандидат за което е американската компания "Уестингхаус".

Коментари

 1. 2020.08.11 | 22:33
  НЯМА ПРОБЛЕМ, ЩЕ ДОЙДАТ РУСКИ КАТО ЕДНО ВРЕМЕ. ИБАХА ЧЕХИТЕ РАЗБИВАХА ИМ ТЪПИТЕ ГЛАВИ ПО СЪВЕТСКИ МАНИЕР
 2. 2020.08.11 | 18:16
  Браво на чехите, знаят си интереса и запазват неутралитет!
 3. 2020.08.11 | 17:38
  знаят защо ...
 4. 2020.08.11 | 17:19
  А нашия муньо обещал 4 бази, само и само да го оставят на власт .. нац предатели мутри .. не стига че окрадоха и насадиха калинки навсякъде, ами и война ще ни докарат само и само да отърват кожата ..
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет