Полската полиция задържа 48 души след протест на ЛГБТ общността

  • 08 август 2020 16:10

  • 1013
  • 3
Полската полиция задържа 48 души след протест на ЛГБТ общността
© Getty Images/Guliver (архив)

Полицията в Полша съобщи, че е задържала 48 души, след като протестиращи се опитали да им попречат да арестуват активист на ЛГБТ общността, обвинен, че е окачвал знамена в цветовете на дъгата на статуи във Варшава и е нанесъл щети на полицейски ван, предаде Ройтерс, цитира БТА.

Вчера протестиращи, скандиращи "Срамота, позор!", обкръжиха полицейска кола в центъра на полската столица, за да й попречат да потегли с намиращия се вътре активист.

В резултат на вчерашната акция са задържани 48 души, съобщи днес полицията в Туитър.

Членове на антихомофобската група "Спрете глупостите!" (Stop Bzdurom) казаха, че те са закачили знамената на различни статуи, включително на Исус, като част от борбата си за правата на ЛГБТ - въпрос, който се оказа в центъра на обществените дебати по време на неотдавнашната президентска кампания.

Европейски комисар разкритикува кампания на полските власти срещу движението за права на ЛГБТ

Управляващата националистическа партия "Право и справедливост" заявява, че защитата на правата на ЛГБТ е част от агресивна чужда идеология, която е в разрез с полските ценности и традиционното семейство, отбелязва ДПА.

Антихомофобската организация призова днес за протест във Варшава в знак на солидарност с хората с различна сексуална ориентация.

Последвайте канала на

Novini.bg
1013 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
на

2020.08.08 | 16:45

3
на педалите кой им забранява да се чифтосват в миризливия отвор??? какви права искат??? да им се кланяме ли??? или и ние да ставаме педали???

2020.08.08 | 16:21

2
Фандъка да гледа и да се учи от поляците, а не да зяпа гей-порно.
ей

2020.08.08 | 16:18

1
ей сега вече европейската комисия ще се разсърди и няма да отпусне пари, защото не се спазва върховенсвото на закона.

Добави коментар

Водещи новини