В Румъния има над 300 огнища на COVID-19

  • 07 август 2020 13:42

  • 514
  • 0
В Румъния има над 300 огнища на COVID-19
© Pixabay

Над 300 огнища на COVID-19 има в момента в Румъния, заяви снощи пред телевизия Диджи 24 ръководителят на Департамента за извънредни ситуации Раед Арафат, съобщава информационният сайт Зиаре.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32967

Арафат уточни, че много от тези огнища "са ограничени" и "поставени под контрол", но допълни, че никой не може да предскаже как ще се развие в бъдеще болестта и затова не могат да се изключат и "тежки сценарии", предава БТА. 

Отново над 1300 заразени с COVID-19 в Румъния

Ръководителят на Департамента за извънредни ситуации обясни подробно по какви критерии и в каква степен властите налагат карантина и отбеляза, че в някои случаи са били поставяни под карантина цели населени места, въпреки недоволството на кметовете.

"Никой и нито една държава не може да каже в определен момент, че изключва вариант за предприемане на по-драстични мерки, защото всичко зависи от развитието на епидемията", каза Раед Арафат. "(...) има ситуации, в които, ако виждаш, че нещата излизат извън контрол и има голямо увеличение на случаите, може да се наложат отново някои драстични мерки. Може да не е пълна карантина в цялата страна, а в конкретен окръг или в зона, където има голямо разпространение" (на вируса), посочи Раед Арафат.

"Още не сме в този сценарий, но може и да го достигнем след месец, след два, през есента, и през пролетта на следващата година може да стигнем до тежки сценарии, ако болестта се държи по начин, който не можем да контролираме", обясни ръководителят на Департамента за извънредни ситуации.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Радина Лазарова
514 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини