Полша обяви рекордни нови 809 случая на коронавирус

Броят на заразените с коронавируса в Полша надхвърли 50 хиляди, след като за изминалото денонощие бяха регистрирани 809 нови случая - нов рекорд в денонощния прираст. Това съобщи днес полското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12686

От 4 март, когато в страната бе констатиран първият случай, до днес броят им възлиза на 50 324, от които 1787 са починали и 36 041 са се възстановили. През тези месеци в страната са били направени около 2,4 милиона анлализа на проби за наличие на коронавирус.

Полша регистрира 726 новозаразени с коронавирус за денонощие

Понастоящем в полски болници пребивават около 1900 пациенти с Ковид-19, над 104 хиляди човека са поставени под карантина и и 9000 остават под епидемиологичен надзор. През последната седмица дневният прираст от новозаразени варира от 500 до 600 случая.

От средата на март до днес в Полша действа епидемичен режим с главно правило спазване на социална дистанция от два метра. Предвид нарастването на новите случаи в 19 региона на страната там бяха наложени допълнителни ограничения, вкл. задължително носене на маски, припомни ТАСС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12686

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет