Дания издаде препоръка да не се пътува до Испания и Андора

Дания издаде препоръка да се избягват неналожителните пътувания до Испания и Андора. Причината за решението е растящият брой нови случаи на коронавирус в тези страни. Това съобщи датското министерство на външните работи, цитирано от ДПА.
Препоръката влиза в сила от събота.


Тази седмица темпът на заразяване в Испания е нараснал до 39 случая на 100 000 души при 25,5 за миналата, заяви датското външно министерство, като се позова на данни от датския институт по обществено здраве "Статенс Серум".
В Андора темпът на заразяване също превишава датските изисквания.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12654

Датска кланица потвърди 120 случая на коронавирус

Дания постави праг от 20 нови случая на коронавирус на 100 000 души седмично, но взема под внимание и цялостните тенденции.
Сред другите критерии на Копенхаген е това например дали датчаните са обект на ограничения в дадената страна. По този начин Ирландия, в която има изискване за задължителна карантина, също попада в списъка със страните, до които се препоръчва да не се пътува по ненеотложни причини.

Преди това Дания отправи подобна препоръка и за Румъния, България и Люксембург поради растящ темп на инфекциите, отбелязва ДПА.

В средата на март Дания затвори границите си като част от мерки за ограничаване на разпространението на короанвируса, но постепенно облекчи рестрикциите за повечето европейски страни.
За да влязат в Дания, туристите са длъжни да удостоверят, че имат резервация за поне шест нощувки в хотел, къмпинг или ваканционно жилище.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12654

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет