Емил Радев: За единен европейски пазар без двойни стандарти трябват нови законодателни инициативи

За всички потребители в ЕС трябва да бъде гарантиран достъпът до продукти с едно и също високо качество.

Тази позиция изразиха членове на Европейския парламент, сред които и българският евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). Те призоваха Европейската комисия да вземе решителни мерки относно двойните стандарти при продуктите в ЕС, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Наличието на двойни стандарти „представлява дискриминация на потребителите на пазарите от различни държави-членки“, а „всяка дискриминация на ниво ЕС е неприемлива”, се посочва в писмото до ЕК, подписано от Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014). В документа се настоява Европейската комисия да даде отговор по време на разисквания в пленарната зала на ЕП. Вносителите очакват ЕК да предприеме и нови законодателни инициативи за ефективно премахване на двойните стандарти при продуктите в единния пазар.

Евродепутатите отчитат, че с приетия от ЕП доклад в тази област е направена сериозна крачка напред, но под една и съща марка в ЕС все още се срещат стоки с различно съдържание. „Вътрешният пазар не е достатъчно регулиран в това отношение, което позволява да се намират вратички от страна на нелоялни производители и търговци”, се изтъква в мотивите за внесения въпрос до ЕК.

Емил Радев: Европодкрепата за България вече има и солиден финансов израз

Като член на ЕП Емил РадевЕмил РадевЕмил Йорданов Радев е варненски адвокат и политик. Депутат от ГЕРБ в 41 и 42-то (до юли 2014) е ангажиран с борбата срещу дискриминационните двойни стандарти в ЕС и последователно отстоява позицията, че качеството на храните трябва да е еднакво високо в Източна и Западна Европа. Въпреки че Европейският парламент гласува промени в правилата на Съюза за защита на потребителите, според българския евродепутат все още има празноти, които трябва да бъдат запълнени с по-решителни и твърди законодателни инициативи.

 

Коментари

  1. 2020.08.04 | 20:34
    двете скорости нямат никакво намерение да станат една
  2. 2020.08.04 | 15:37
    бесило за тоя евротолуп
  3. 2020.08.04 | 15:14
    тия евротолупи като ги видя и ми се драйфа. охранени праслаци ръсещи нищо незначещи евро лозунги и вземащи огромни суми пари от нашите вноски.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Как ще се развие конфликтът в Нагорни Карабах?

Избрано от Интернет