Ливанският външен министър подаде оставка

  • 03 август 2020 20:54

  • 394
  • 1
Ливанският външен министър подаде оставка
© Pixabay

Ливанският външен министър Насиф Хити подаде оставка и с това стана първият министър от кабинета, напуснал поста си на фона на тежката финансова и икономическа криза в Ливан, предаде Асошиейтед прес.
Хити връчи оставката си на премиера Хасан Диаб и напусна правителствената сграда, без да направи изявление.


Той е дипломат от кариерата и стана министър в кабинета на Диаб през януари. Твърди се, че е бил недоволен от действията на правителството и липсата на напредък в реформите. Според местни медии Хити е бил ядосан и от критиките на Диаб по адрес на френския външен министър Жан-Ив Льо Дриан, който бе на посещение в Бейрут миналия месец. Ливанският премиер заяви, че Льо Дриан не е дошъл с нови предложения и не е добре информиран за реформите на ливанското правителство.

Президентът Мишел Аун и премиерът Хасан Диаб приеха оставката на Хити, предаде Ройтерс.

За нов външен министър е назначен 67-годишният бивш генерален секретар на министерството Шарбел Уебе, който от 2017 г. е съветник на президента по дипломатическите въпроси.
Оставката на Хити е удар по правителството на Диаб, което се опитва да прокарва реформи в момент, когато Ливан е в безпрецедентна финансова криза и коронавирусната пандемия, отбелязва Асошиейтед прес.

Последвайте канала на

Novini.bg
394 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Африканец

2020.08.03 | 21:06

1
Абе , оправете си географията! Тази снимка не е от Ливан а от Рига столицата на Латвия! Моля ви!

Добави коментар

Водещи новини