Хонконг отлага изборите заради ситуацията с коронавируса

  • 31 юли 2020 14:36

  • 313
  • 0
Хонконг отлага изборите заради ситуацията с коронавируса
© Getty Images/Guliver

Главният администратор на Хонконг Кари Лам заяви днес, че властите в китайския специален административен район ще отложат силно очакваните избори за законодателно събрание, посочвайки като основание влошаващата се ситуация с коронавируса, предаде Асошиейтед прес.

Лам каза, че изборите ще бъдат отложени с една година. Тя заяви, че правителството на Хонконг, което се позовава на извънредни разпоредби за отлагането на изборите, има подкрепата на Пекин за това решение.

Хонконг регистрира 118 нови случая на коронавирус

Отлагането на изборите, които бяха планирани за 6 септември, е удар за опозицията, която се надяваше да се възползва от разочарованието от сегашното пропекинско мнозинство, за да постигне успехи. Продемократични депутати обвиняват правителството, че използва ситуацията с коронавируса като оправдание за отлагане на вота.

Хонконг отчита рязко увеличение на разпространението на вируса от началото на юли. Правителството затегна правилата за социална дистанция, ограничи събирането на хора на обществени места и забрани храненето в ресторанти след 18 ч., отбелязва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
313 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини