Броят на заразените с COVID-19 в Швеция достигна почти 79,5 хиляди души

  • 28 юли 2020 17:05

  • 1017
  • 0
Броят на заразените с COVID-19 в Швеция достигна почти 79,5 хиляди души
© pixabay

Броят на заразените с новия коронавирус в Швеция нарасна за денонощие с 99 и достигна 79 494 души, съобщи шведската здравна служба, цитирана от БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33002

Броят на починалите от COVID-19 в страната нарасна с двама и достигна 5702 души.

Случаите на коронавирус в Швеция станаха почти 78 200

Държавният епидемиолог Андерш Тегнел коментира на пресконференция новите данни, като отбеляза, че в Швеция "броят на болните продължава бързо да намалява".

"Кривите вървят надолу и броят на сериозно болните се приближава до нула, което като цяло е доста позитивно. Това, че в Швеция стигнахме до тези равнища е много обещаващо и означава, че пътуванията както в Швеция, така и от Швеция скоро ще станат все по-нормални", отбеляза той.

По-рано шведските власти след решение на Европейския съюз затвориха границите за чужденци, които не живеят в блока и призоваха жителите на страната да не се събират на групи от повече от 50 души. Властите препоръчаха също преминаване към дистанционно обучение на горните класове в училищата, курсовете за възрастни и университетите. Детските градини, началните и средни училища останаха отворени. Нито в цялата страна, нито в отделни нейни региони не бе въведена карантина, а магазините и заведенията останаха отворени. По-късно правителството обяви, че препоръките за дистанционно обучение се отменят от 15 юни. От 14 юни се подновиха спортните състезания, но само на открито и без зрители.

От 13 юни бяха отменени ограниченията за пътуване вътре в страната, а от 30 юни за пътуване до 14 европейски държави.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1017 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини