Германия ще тества за COVID-19 пътниците, връщащи се от високорискови райони

  • 27 юли 2020 19:25

  • 25514
  • 2
Германия ще тества за COVID-19 пътниците, връщащи се от високорискови райони
© pixabay

Пътниците, връщащи се в Германия от райони, които са понастоящем с висок риск за коронавирус, занапред ще бъдат тествани задължително. Това заяви германският министър на здравеопазването Йенс Шпан, предаде БТА.

Пред агенцията той каза, че ще използва правомощията си, за да "наложи задължението за тест за онези, които пристигат от високорискови райони".

СЗО: Забраните за пътувания не могат да продължат вечно

Малко преди това подобно изявление направи и Хелге Браун, началник на канцеларията на канцлерът Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се. Германия обмисля въвеждането на задължителни тестове за коронавируса за пътниците, които се връщат от високорисковите райони. Това стана ясно след среща на министрите на здравеопазването на германските провинции с федерални представители.

"Има поводи за безпокойство. Относно задължителните тестове, днес се срещнахме с представителите на провинциите, които са готови да сближат позициите си във връзка с такава възможност", каза още Браун.

"Сега въпросът е да се установи как ще може да бъде организирано това, предстои да бъде направен анализ, по-специално на юридическия аспект на въпроса", заяви Браун и подчерта, че федералните власти се надяват на относително бързо решение в тази насока.

Засега пътници, идващи от една от 130-те смятани за рискови страни, сред които САЩ, Бразилия, Израел и Люксембург, трябваше да спазват 14-дневна карантина в Германия, освен ако не дадат отрицателен резултат на тест за коронавируса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
25514 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Lisa

2020.07.28 | 02:05

2
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в -- Sexcris.Com

2020.07.28 | 00:01

1
Пишете истината . Фрайвилилих унд костеос .

Добави коментар

Водещи новини