Швейцария увеличи до 42 държавите и териториите с висок риск от COVID-19

  • 22 юли 2020 16:53

  • 882
  • 0
Швейцария увеличи до 42 държавите и териториите с висок риск от COVID-19
© Getty (архив)

Швейцария увеличи до 42 броя държавите и териториите с висок риск от коронавирус, като пристигащите от тях ще трябва да бъдат поставяни под десетдневна карантина. това съобщиха днес швейцарските здравни власти, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

Според съобщението новите държави в списъка са Босна и Херцеговина, Гватемала, Еквадор, Есуатини (Свазиленд), Казахстан, Киргизстан, Коста Рика, Люксембург, Малдивите, Мексико, Обединените арабски емиства, Палестина, Салвадор, Суринам и Черна гора. От списъка са извадени Беларус и Швеция.

От 6 юли хората, които влизат в Швейцария от страна с повишен риск от заразата подлежат на задължителна карантина. При нейното нарушаване глобата е 10 хиляди швейцарски франка (10 724 долара).

През юни властите в конфедерацията отмениха повечето от ограничителните мерки срещу разпространението на заразата и заявиха, че са готови за евентуална нова вълна. Отворени бяха училищата и магазините, както и границите със съседните държави от шенгенското пространство, но маските останаха задължителни в обществения транспорт, съобщи Ройтерс.

За последното денонощие в Швейцария са установени 141 нови случая на зараза, с 33 повече от предния ден и почти седем пъти повече от средните дневни показатели от първата половина на юни. Досега в страната са били регистрирани над 33 800 случая с коронавирус и близо 1700 починали от заболяването COVID-19.

Заболеваемостта възлиза на 395,5 души на 100 хиляди население, а смъртността - 19,8 на 100 хиляди. В Швейцария са направени тестове на около 740 хиляди души, допълни ТАСС.

 

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време: 

 

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини