Австрия отстрани 8 полицаи заради твърдения за побой над чеченец

  • 17 юли 2020 18:54

  • 454
  • 0
Австрия отстрани 8 полицаи заради твърдения за побой над чеченец
© Getty Images/Guliver (архив)

Осем полицаи от Виена бяха отстранени от работа и срещу тях бе започнато разследване, след като се появи видео, показващо как служители на реда бият 28-годишен чеченец в австрийската столица миналата година, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на виенската прокуратура Нина Бусек заяви днес пред австрийската информационна агенция АПА, че разследването е в ход по подозрения за телесна повреда и възможно превишаване на правомощията. Виенската полиция заяви, че е отстранила от работа двама полицаи, заподозрени в пряко участие в инцидента и други шестима, които са били непряко замесени.

Чеченец разстреля грузински командос в парк в Берлин

Инцидентът се е случил през януари 2019 г. Двайсет и осем годишният чеченец, чието име не се назовава, тогава е заявил, че е бил бит от полицията, но няколко полицая са отрекли това и срещу мъжа е започнато разследване за клевета.

Това разследване е прекратено след появата на видеозаписа тази седмица. Бусек заяви, че "благодарение на видеото вече не може да се подозира, че той съзнателно е дал лъжливи показания срещу полицаите", цитира БТА.

Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер заяви, че поведението на полицаите, за които се твърди, че са на видеозаписа е "абсолютно неприемливо".

Последвайте канала на

Радина Лазарова
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини