Румъния ще удължи състоянието на тревога с още 30 дни

  • 15 юли 2020 17:19

  • 623
  • 0
Румъния ще удължи състоянието на тревога с още 30 дни
© Getty Images/Guliver

Състоянието на тревога в Румъния, изтичащо утре, ще бъде удължено с още 30 дни, като не се предвижда нито въвеждане на нови ограничения, нито разхлабване на съществуващите мерки. Това съобщи румънският президент Клаус Йоханис след заседание с премиера и част от министрите днес, съобщи телевизия Диджи24.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32988

"Епидемиологичната ситуация не е добра. Видяхте, че и днес имахме над 600 нови случая на COVID-19. Това е твърде много", заяви държавният глава.

Той отново призова румънците да пазят себе си и другите и подчерта, че носенето на маски и спазването на дистанция са сигурни методи за спиране на разпространението на вируса.

В Румъния са потвърдени 637 нови случая на коронавирус

"В този обезпокоителен контекст все пак искаме да продължим мерките, които ще доведат до съживяване на икономиката. Няма да бъдат предприемани мерки, които потискат икономиката. Правителството подготвя и ще представи в подходящия момент нови нормативни актове и решения, които са част от обявената програма за съживяване на икономиката", посочи президентът, цитиран и от БТА.

Той добави, че около темата за възстановяването на икономиката ще бъдат съсредоточени и дискусиите, които ще има в петък и събота в Брюксел в рамките на Европейския съвет.

"Много е важно Румъния да получи колкото се може по-солидна сума за съживяване на икономиката. Затова ще се боря там заедно с целия румънски екип", отбеляза Йоханис.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
623 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини