Германия може да предотврати втора вълна на коронавируса, заяви германският здравен министър

  • 13 юли 2020 14:56

  • 1408
  • 2
Германия може да предотврати втора вълна на коронавируса, заяви германският здравен министър
© Getty Images/Guliver

Германия може да предотврати втора вълна на коронавируса през есента, ако хората останат бдителни, особено през летния ваканционен сезон, заяви днес германският здравен министър Йенс Шпан, цитиран от Ройтерс.

Важно е германците да продължат да бъдат нащрек, когато пътуват в чужбина, каза на пресконференция Шпан, който изрази тревогата си, след като е видял кадри, на които се виждат как германски туристи са на парти през уикенда на испанския остров Майорка и игнорират правилата за спазване на социална дистанция, отбелязва БТА.

159 новозаразени с коронавирус в Германия за денонощие

"Разбирам нетърпението, но на партита рискът от заразяване е изключително висок. Ето защо трябва да опитваме, особено сега в сезона на ваканциите, да предотвратяваме случаите на заразяване. Не трябва автоматично да очакваме втора вълна през есента и зимата. Заедно, като общество, можем да предотвратим това, както вече веднъж направихме", изтъкна германският министър.

Над 15,5 милиона души са инсталирали на смартфоните си германското приложение за проследяване на контактувалите със заразени с вируса, а 500 хиляди души са си направили тест за COVID-19 миналата седмица, каза още Шпан. 

Германия пуска мобилно приложение срещу разпространението на COVID-19

Последвайте канала на

Novini.bg
1408 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Анонимен

2020.07.13 | 21:53

2
Германците твърдяха, че в техните кланици заразата е дошла от българските и румънските граждани. Това не е вярно. Заразата е от Германия, просто работниците са я разнесли, заради ниската хигиена, сред която живеят. В западните страни никой не носи маски, не спазва дисциплина. В България голяма част от завръщащите се от западна европа и америка са положителни. Много по малка част от пациентите , които са положителни са местни. Защо България трябва трябва да бъде включвана в списъци, все едно че заразата идва от нас. Двоен стандарт .
цгл шеф

2020.07.13 | 16:19

1
от. гл шеф на тайно разузнаване. Г. МЕРКЕЛ. няма да се опасявяте от вилуса. вие и всичко около вас. вие никога няма да сте болни. хиляди дълголетия от нас [ разузнаването. ]

Добави коментар

Водещи новини