Великобритания избра да не участва в европрограмата за снабдяване с ваксина срещу COVID-19

  • 11 юли 2020 10:09

  • 794
  • 6
Великобритания избра да не участва в европрограмата за снабдяване с ваксина срещу COVID-19
© Pixabay

Великобритания реши да не участва в програмата на ЕС за снабдяване на ваксина срещу Ковид-19, защото е "по-напред" със своя собствена програма, съобщи британският министър на здравеопазването Мат Ханкок, цитиран от ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

"Избрахме да не се присъединяваме към европейския план за закупуване на ваксина", каза Ханкок пред радио "Таймс". "Причината е, че ако го бяхме направили, нямаше да имаме думата по отношение на придобитата ваксина, за цената, количествата, графиците на доставка", добави той.

292 са новите случаи на коронавирус у нас

"Ние сме по-напред от европейските планове", каза Ханкок. "Смятаме, че така ще постигнем по-бързо крайната цел", посочи министърът.

По думите на Ханкок Великобритания е облагодетелствана от това, че разполага с "два от водещите кандидати" за разработване на ваксина, става дума за изследванията в Оксфорд и Империал Колидж в Лондон.

Миналия месец Европейската комисия представи своя стратегия за ваксина. Целта й е да поощри разработването на ефикасна ваксина и да направи така, че тя да бъде на достъпна цена в държавите от Общността. Последното следва да стане посредством сключването на предварителен договор с отделните производители.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
794 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
браво

2020.07.11 | 17:46

6
знаят си що за стока е бил гейтца - ес да си участва сам в организираните мероприятия
УБИЙ РУСКИ ТРОЛ, СПАСИ БЪЛГАРИЯ

2020.07.11 | 13:31

5
О-О-О-О, ИМАМЕ СИ ТРОЛЧЕ!!! Дано рублите ти вършат работа поне за тоалетната. По голям поробител и грабител от русия няма. Справка - световната история. Иска им се на нашите болшевики, предвождани от зеления чорап, да ни обърнат на изток, но няма да им се получи. И ЩЕ ТРЯБВА ДА ВРЪЩАТЕ ПАРИТЕ, ДРУГАРИ! ПАРИТЕ!
Станимир

2020.07.11 | 11:50

3
ЕС е гаранция че бедните държави стават по бедни и по послушни, но богатите по богати и по велики. Освен това етническия произход на европейците се подменя принудително с този от Азия и Африка. Континента Европа се превръща в мюсюлманса джемахирия. Сега ЕС се управлява от джендъри в услуга на терористи.
45

2020.07.11 | 13:26

4
Не ти е силата в анализите и размислите. А копи - пейст на руски мантри вече не върши работа. Така че, не се напъвай.
разочорование

2020.07.11 | 11:34

2
ЕС се е превърнал в законна експлоатация на бедни държави от богатите. Това го доказват фактите. За да ни приемат в ЕС страната ни плати голяма цена: беше принудена да им подари златодобивната ни промишленност. Освен това да бъдат премахнати атомни реактори от АЕЦ Козлудуй. Така от износител на ток се превръщаме във вносител. Забраниха ни да се построят АЕЦ Белене, както и тръбопровода за пренос на газ от Русия за България. Но в замяна на това направиха тръбопровод от Гърция за да внасяме най скъпата газ от САЩ. Принудиха ни да съкратим армията и да нарежем въоръженията. Но сега ни принуждават да създаваме армия и да им купуваме оръжието и армията ни да им е подчинена. Освен че загубихме суверенитет, държавата се руши. Армията ни не може да ни защити, но е в полза на други държави.
Предвидливост за безопасност

2020.07.11 | 11:08

1
След като Германия и Франция се превърнаха в колонизатори на държавите участници в ЕС, то Великобритания се спаси от лапите на колонизаторите. Великобритания е най великата империя която е създала велики държави като: САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия. Но сега не искат да бъдат зависими от Германия и Франция. Другите държави в ЕС са без суверенитет и не могат да взимат самостоятено решения. Сега господарите от ЕС принуждават всички държави включително и България да приемат джендарската Истанбулска конференция, както и да им разпределят да приемат още бежанци. В момента страната ни е като дърво без корен.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини