Броят на случаите на COVID-19 в Швейцария нарасна с 88

  • 09 юли 2020 15:34

  • 624
  • 0
Броят на случаите на COVID-19 в Швейцария нарасна с 88
© Unsplash

Броят на установените случаи на заразяване с коронавирус в Швейцария нарасна през изминалото денонощие с 88. Регистрираните заразени в страната вече са 32 586, показват публикуваните днес данни на швейцарското Федерално управление по здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Броят на смъртните случаи остава 1686. През последното денонощие няма нови починали с коронавирусна инфекция.

Разпространението на вируса в Швейцария се забави чувствително от началото на април, когато се съобщаваше за по над 1000 заразени на ден. В края на юни обаче темповете отново се засилиха.
Според швейцарски експерти причината за увеличилия се брой на заразените е смекчаването на ограничителните мерки заради коронавируас.

Заради повишаването на броя на новите случаи швейцарското правителство въведе от 6 юли задължително носене на маска в обществения транспорт.

Освен това всички пътници, пристигащи от страни и региони с висока степен на разпространение на коронавируса, се поставят под 10-дневна карантина. Това се отнася по-конкретно за Русия, Беларус, Бразилия, САЩ и Швеция.
В Швейцария първите карантинни мерки във връзка с коронавируса бяха въведени на 28 февруари.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

От 27 април властите започнаха поетапно да отменят ограниченията. На 22 юни започна четвъртият етап на отслабване на противоепидемичните мерки: животът практически се върна в обичайното си русло.

Въпреки това се изисква да се спазва физическа дистанция от един метър и половина, забранени са събитията с масов характер с над 1000 участници, а на местата с голямо струпване на хора са в сила повишени санитарни изисквания.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
624 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини