Над 74 млн. евро за лекарски съвети от началото на епидемията са похарчили белгийците

  • 08 юли 2020 10:12

  • 247
  • 2
Над 74 млн. евро за лекарски съвети от началото на епидемията са похарчили белгийците
© getty images

От началото на епидемията от COVID-19 в Белгия за съвети от лекар по телефона са били похарчени над 74 милиона евро, съобщават местни медии. Отбелязва се, че местните власти подготвят законови промени, с които консултациите от разстояние да се превърнат от временна в постоянна възможност.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

По последни данни от началото на юли в страната средно на ден от новото заболяване умират по 2-5 души и общият брой на жертвите достига 9776. Среднодневно в страната се отчитат по 85 нови случая на заразяване (62 123 досега), което показва траен, макар и бавен спад.

Руска медия: Пандемията промени структурата на разходите на хората по света

Съобщава се, че занапред работата от дома ще се превърне в постоянна мярка, като се предвижда работниците да получат възможност поне 1-2 дни в седмицата да не ходят до офиса. Над 90 на сто от дружествата, участвали в допитване, изразяват задоволство от надомната работа и дори съобщават, че резултатите са по-добри, отколкото при работата в обичайни условия. Уточнява се, че преди кризата едва половината от работодателите са били склонни да позволят на служителите си да работят от дома.

От летището в Брюксел днес съобщават, че очакват едва през 2024 г. аерогарата да възобнови дейността си до мащаба преди появата на новото заболяване. Допълва се, че за юли се предвижда летището да работи с едва 18 на сто от възможностите си, а през август - с 25 на сто. Основното обяснение за срива в дейността са ограниченията за пътуване извън ЕС.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
247 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ми, да

2020.07.08 | 10:36

2
Те затова си мрат като мухи

2020.07.08 | 10:33

1
da bre 74 milona no izpisani na kniga za da gi prisvoiat prestapnicite sahtata rabota e I vav balgaria

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини