22 кмета от Северна Гърция поискаха незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България

С протестна петиция, подкрепена с подписите на 22 кмета от Северна Гърция, беше поискано незабавно отваряне на всички гранични пунктове с България. За последното денонощие 36 нови случая на заразени с вируса са регистрирани на "Кулата -Промахон".

"Отворете незабавно всички гранични пунктове с България", се посочва в официално обръщение към гръцкото правителство, публикувано днес и в медиите.

На извънредно заседание 22 -ма кметове от Северна Гърция подписаха искане за възстановяване на режима за преминаване на туристи от всички гранични пунктове с България.

"Не виждаме логика в решението да оставите отворен само граничния пункт "Кулата - Промахон", се посочва в протестното писмо на кметовете.

Те съобщават, че са получили обяснение, че не могат да се осигурят екипи, които да проверяват баркодовете на влизащите туристи от други страни.

"Това противоречи на всякаква логика", единодушни са от местната власт в Северна Гърция. В искането се настоява незабавна реакция на всички министри, свързани с това решение и спешна намеса на всички депутати от областта.

Затварянето на гриничните пунктове с България предизвика спиране на туристопотока в тази част на страната и поставя на изпитание хиляди гърци, работещи в туризма, оплакват се пред медиите хотелиерите.

От установените за последното денонощие нови случаи на коронавирус, 20 са на сръбски граждани и още 16 на хора от други националности, преминали през "Кулата"

Коментари

 1. 2020.07.08 | 15:47
  ДО седмица и ГПП "Кулата" ЩЕ ЗАТВОРИ , АКО СЕ ЗАТЕГНАТ мерките да се правят повече проби . Ще пламне и друга болест покрай границата , всеки пикае и ака покрай пътя в канавката,всеки хвърля какви ли не боклуци , в тая жега е стршна смрад ,опашката /10-15км/едвам пъпли , колите врият , децата мрънкат, водата за пиене е станала чай - Да ти и почивката !
 2. 2020.07.07 | 15:27
  Маказа
 3. 2020.07.07 | 14:05
  Добре правят византойците! Пазят си нацията и не искат вируса да им бъде привнесен от България.Положението никак не е розово и съм сигурен,че заразените в БГ са много повече!
 4. 2020.07.07 | 13:07
  Споко бе византийци недни!! Октомври ще ги отворят!!!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет