Швейцария въвежда ограничения за пристигащи от 29 рискови за коронавирус държави

03 юли 2020 07:00

Швейцария въвежда ограничения за пристигащи от 29 рискови за коронавирус държави
© Getty Images/Guliver
1925 0

Пътуващи за Швейцария лица от 29 държави от 6 юли ще трябва да се регистрират при пристигането си и да се самоизолират, за да се предотврати активизиране на коронавируса, съобщи вчера швейцарското правителство, цитирано от Ройтерс.

В списъка са САЩ, Швеция, Бразилия и Русия, определени като държави с висок риск от зараза.

Пристигащи в Швейцария, които са били в посочените държави през 14-те дни преди идването си, трябва да уведомят швейцарските власти, веднага след влизането си в страната и след това да се карантинират за 10 дни, обяви правителството.

В списъка с рисковите държави са също Аржентина, Чили, Колумбия, Саудитска Арабия, Южна Африка и Сърбия. Списъкът ще се обновява в зависимост от обстановката.

В Швейцария носенето на маски в обществения транспорт става задължително

През последните дни броят на заразените в Швейцария започна да се увеличава, което засили опасенията за втора вълна от COVID-19, но границите с Италия, Австрия, Германия и Франция в момента са отворени.

Швейцария отмени много от наложените ограничения, като отвори училища и магазини. До момента положителните тестове в страната са 31 967, а 1686 души са починали от COVID-19 по време на пандемията.

Швейцария е част от Шенгенското пространство от 26 държави, в което обичайно няма гранични проверки. Пътувания от Швейцария са разрешени към всички страни от Шенген, с изключение на Швеция, която е в списъка с рисковите държави, отбелязва БТА.

Novini.bg
1925 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини