Майдел: Още в началото на германското председателство трябва да бъде финализиран планът за възстановяване на Европа

  • 01 юли 2020 17:40

  • 374
  • 3
Майдел: Още в началото на германското председателство трябва да бъде финализиран планът за възстановяване на Европа
© ГЕРБ

„Ротационното председателството на Германия на Съвета на ЕС идва в доста трудни времена не само за Европа, но и за света. Надявам се още в началото на председателството да се намери консенсус по най-спешния въпрос за възстановяването на ЕС след кризата с коронавируса“.

Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по по повод започващото днес, 1 юли 2020 г., председателство на Германия на Съвета на ЕС. Очакванията на Съюза са големи, а основните теми са коронавирусът и икономическите последствия от него, бюджетът на ЕС за периода 2020-2027г. и преговорите за отношенията с Великобритания след Brexit.

„За България е важно да се вземат решения по-бързо, за да започнат средствата да се инвестират от 1 януари“, казва още българският евродепутат, който ще участва в обсъжданията на програмата на германското председателство в Европейския парламент на 8 юли 2020 г.

Ева Майдел: Средствата от ЕС са исторически шанс за модернизация на икономиката и производството ни

„ЕС има съдбоносно важни задачи до края на годината. Всеки ден забавяне ще коства милиони на икономиките ни. Вярвам, че Германия има потенциала и възможностите да навигира този сложен прожес по взимане на решения“, категорична е Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Останалите цели на председателството са насочени към постигане на напредък по три основни приоритета: Зеленият пакт за опазване на климата, дигитализацията, както и по-силен глас на ЕС във външнополитически план в отношенията с Африка и Китай. През идните месеци е важно да се вземат и решение за конференциите за Бъдещето на ЕС.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
374 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
герман

2020.07.01 | 22:18

3
ева, майдел, да си направим едно дружно букаке.

2020.07.01 | 19:33

2
германия мисли само за собствения си дирник

2020.07.01 | 19:15

1
ПУКА И НА ГЕРМАНИЯ ЗА НАС

Добави коментар

Водещи новини