Меркел коментира германско-френските отношения като важна част за единството на ЕС

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се изтъкна германо-френското единство във възстановяване на икономиката на ЕС, след като се срещна с френския президент Еманюел Макрон, предаде ДПА, цитирани от БТА.

"Когато Германия и Франция са единни, това не означава, че Европа е единна. Но когато Германия и Франция не са единни, тогава единството на Европа не е в много добро състояние", заяви Меркел.

"Очакванията са големи", допълни тя, визирайки предстоящото ротационно германско председателство на ЕС, започващо на 1 юли.

"Но Берлин и Париж могат да допринесат за позитивния тласък в правилната посока за бъдещето на Европа", каза канцлерката.

Меркел заяви, че Европа е изправена пред трудни времена и че Германия и Франция имат намерение да играят роля в предстоящите месеци, което дава ясно да се разбере, че "Европа е нашето бъдеще".

Как се разпространява COVID-19 в Европа?

Канцлерът освен това изрази надежда, че страните членки на ЕС ще успеят на срещата си на върха през юли да преодолеят различията си за бюджета от над 1 трилиона евро за ЕС, както и за възстановителния фонд за справяне с последиците от коронавирусната криза, допълва Ройтерс.

"Ще има още много разговори. Надяваме се, че ще намерим решение, въпреки че има още дълъг път пред нас", каза Меркел.

Макрон изрази отново позицията си, че сделка за бюджета на ЕС и за възстановителния фонд ще бъде постигната на срещата на върха на 17 и 18 юли. Той каза, че фондът трябва да включва 500 милиарда евро под формата на грантове за най-тежко пострадалите страни.

Коментари

  1. 2020.06.30 | 09:56
    Сега Макарона като поеме ръководството на Европейския съюз, ще видите вие кон боб яде ли!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет