Борис Джонсън: Натъжен съм от престъплението в Глазгоу

  • 26 юни 2020 18:03

  • 6124
  • 3
Борис Джонсън: Натъжен съм от престъплението в Глазгоу
© Getty (архив)

Аз съм много натъжен от престъплението в Глазгоу, това е заявил британският премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е, предаде Би Би Си.

Министър-председателят на Обединеното кралство е изразил своите съболезнования на близките на хората, загинали вследствие на атаката. "Аз пожелавам бързо възстановяване на пострадалите. Също така бих желал да благодаря на полицаите и медицинските екипи за бързата им реакция", е допълнил той.

Нападение в Глазгоу. Има жертви

Днес към 15 часа българско време въоръжен с нож мъж е влязъл в хотел, намиращ се в центъра на шотландския град. Той е убил най-малко трима души и ранил още няколко. Нападателят е бил застрелян от полицията.

Престъплението бе заклеймено и от лидера на най-голямата опозиционна сила във Великобритания - Лейбъристката партия - Кар Стармър. "Лоши нови от Глазгоу", е заявил той. "Аз се възхищавам от храбростта на пазителите на закона", е допълнил политикът и също изразил  съболезнования към близките на загиналите.

Властите в града в северната част на Острова са призовали жителите и гостите на Глазгоу да избягват района на ул. "Джордж Уест". "Моля, не се доверявайте на слухове и не разпространявайте спекулации", това е казал полицейски комисар Стив Джонсън.

Премиерът на Шотландия Никола Стърджън е призовала хората да следват инструкциите на полицията.

 

 

 

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
6124 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2020.06.26 | 21:23

3
СЛОЖИЛИ СА ШЛЕМОВЕ НА КОНЕТЕ, А ЕЗДАЧКИТЕ САМО С МАСКИ...С М Е Ш Н И Ц И !!!
Ученика

2020.06.26 | 21:07

2
Направо няма да вечеря от жал...
Да

2020.06.26 | 20:08

1
Ония ден ги вардихте чернокожи те на трафалгарт от така наречените нацисти е това са последиците

Добави коментар

Водещи новини