Нови 400 случая на коронавирус са потвърдени в германски кланици

  • 17 юни 2020 16:15

  • 529
  • 0
Нови 400 случая на коронавирус са потвърдени в германски кланици
© Getty Images

Германска компания от месопреработвателния сектор съобщи днес, че от началото на седмицата 400 от работниците й са дали положителен тест за новия коронавирус, предадоха БТА и ДПА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

От общо 500-те направени теста на работници от кланиците и заводите за месо и месни продукти на "Тьонис Груп" в провинция Северен Рейн-Вестфалия, 400 са се оказали положителни, заявиха представители на фирмата.

Представители на местните власти и на компанията обещаха да дадат пресконференция по темата. Областното министерство на здравеопазването на Северен Рейн-Вестфалия заяви, че ще съобщи подробности за актуалната обстановка пред депутатите от областния парламент.

"Компанията трябва да редуцира във възможно най-голяма степен производствените си равнища", каза пред вестник "Нойе Вестфелише" Свен-Георг Аденауер, представител на местните власти.

В последно време в няколко месокомбината и кланици в Германия бяха установени огнища на коронавирус.Около тези случаи беше изразено безпокойство от работните и жилищните условия на заетите в месарския сектор, много от които са сезонни работници от Източна Европа, отбелязва ДПА.

След като през май в месопреработвателно предприятие в Косфелд беше установено огнище на коронавирус, правителството нареди на компаниите от сектора да правят редовни тестове за коронавирус на работниците си.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
529 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини