Германия отменя граничните проверки от полунощ в неделя

  • 13 юни 2020 20:55

  • 12130
  • 2
Германия отменя граничните проверки от полунощ в неделя
© Getty Images/Guliver

Контролът по германските граници, въведен с цел да се ограничи разпространението на епидемията от COVID-19, ще бъде отменен от полунощ в неделя. Това съобщи днес министерството на вътрешните работи на Германия, цитирано от ДПА.

Проверките, въведени в средата на март, от сряда бяха намалени. Граничният контрол за пристигащи от Франция се очаква да бъде отменен към понеделник сутринта. Проверките на чужденци, пристигащи със самолет от Испания, ще продължат до 21 юни.

Германия обяви, че продължава до август предупреждението за пътуването до неевропейски страни

Промяната означава, че хората от съседни страни отново ще могат да влизат в Германия, без да трябва да посочват конкретна причина.

Преди пандемията свободата на движение в ЕС даваше възможност за преминаване на границите в общността без гранични проверки, припомня ДПА, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Novini.bg
12130 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.13 | 22:52

2
Каквото и да направят, винаги ще се намерят всезнаещи професори за коментар.

2020.06.13 | 21:17

1
"Германия отменя граничните проверки" За пореден път доказват че всичко това за някакъв си вирус е измислица, заговор, преувеличаване и е само извинение за да напечатат пари, да съсипят стандартна на живот на обикновените хора, да направят структурни банкови промени... и т. н... Всеки ден четем за 200, 300 или 400 нови заразени и въпреки това ще отварят границата. През март затвориха границата с много по малко заразени и ни атакуваха по медийте с измислици колко страшно бил вируса. Сега не е ли страшен?

Добави коментар

Водещи новини