Дания: Повече тестове и по-малко заразени

  • 10 юни 2020 16:38

  • 837
  • 0
Дания: Повече тестове и по-малко заразени
© Getty (архив)

Дания - първата страна извън Азия, която облекчи карантинните ограничения заради коронавируса, заяви днес, че разпространението на заразата не се е увеличило, откакто миналия месец е започнал вторият етап от връщането към нормалното състояние, предаде Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

През май скандинавската държава позволи на ресторантите, кафенетата и търговските центрове да възобновят работа във втория етап от облекчаването на карантинните правила. През април страната позволи на дневните центрове, училищата, фризьорските салони и някои малки предприятия да възобновят работа.

"Нивото на заразяване в обществото все още е много ниско", заяви в доклад датското управление по здравеопазването. Според него броят на потвърдените нови случаи на коронавирус е продължил да намалява, въпреки че се правят повече тестове.

През последните три седмици броят на смъртните случаи варира между нула и четири на ден, след като на 31 март беше достигнато върхово ниво от 22-ма починали от коронавирус. Броят на приетите в болница е намалял до под 100 от началото на юни.

Според доклада засега няма признак за забележими промени в степента на заразяване въпреки постепенното отваряне на обществото през април и началото на май.

Близки на починали от COVID-19 италианци съдят държавата

В понеделник властите в Копенхаген вдигнаха максималния разрешен брой за обществени събирания от 10 на 50 човека и позволи на фитнес центровете и обществените плувни басейни да възобновят работа. То планира допълнително облекчаване на ограниченията за обществените събирания през юли и август.

Дания е регистрирала общо 593 смъртни случая от COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
837 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини