НАТО: Онези, които се опитват да ни разделят, няма да успеят

  • 09 юни 2020 16:43

  • 919
  • 2
НАТО: Онези, които се опитват да ни разделят, няма да успеят
© Getty Images/Guliver (архив)

Онези, които се опитват да ни разделят, няма да успеят. Това заяви днес генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по повод дезинформацията, свързана с пандемията от COVID-19 и отговора на Алианса, предаде БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В хода на пандемията държавни и недържавни източници използваха дезинформация и пропаганда в опит да уязвят пакта и нашите демокрации. В НАТО работим заедно, за да установим, изобличим и опровергаем дезинформацията, добави той.

НАТО разработва план за помощ при втора вълна от пандемията от коронавирус

НАТО се старае здравната криза да не се превръща в криза на сигурността. Нашите сили остават бдителни и в готовност, посочи Столтенберг след среща с президента на Черна гора Мило Джуканович в централата на алианса в Брюксел. Това бе първата подобна среща от началото на пандемията през март, довела до налагането на ограничения за посещение на обществени места, включително в централата на алианса.

Столтенберг посочи, че от приемането на Черна гора в НАТО инвестициите в страната са се увеличили над два пъти. Черна гора се присъедини към пакта на 5 юни 2017 година.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
919 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.06.09 | 18:53

2
e da taka e te prestapnicite I pederasite trudno ama mnogo trudno mojesh da gi razdelish.

2020.06.09 | 17:08

1
omg. на кой му пука за тия бе...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини