СЗО предупреждава: Вирусът не си е отишъл, може да удари отново

  • 05 юни 2020 17:05

  • 1606
  • 1
 СЗО предупреждава: Вирусът не си е отишъл, може да удари отново
© Pixabay

В някои страни, разхлабили карантината, се наблюдава нов ръст на случаите на Ковид-19 и хората там трябва да продължат да спазват защитните мерки, а властите в същото време - да продължат тестирането на населението, заяви днес Световната здравна организация, цитирана от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32980

Епицентърът на пандемията в момента е в страни от Централна, Южна и Северна Америка и особено в САЩ, каза говорителката на СЗО Маргарет Харис. "В някои страни - не говоря специално за Европа, някои хора тълкуват разхлабването на ограниченията, на мерките за социално дистанциране, като знак, че епидемията е приключила. Не, тя не е приключила и няма да приключи, докато все още има вирус някъде по света", подчерта тя, говорейки на брифинг в Женева.

Харис се спря и на демонстрациите в САЩ след убийството на Джордж Флойд преди 10 дни и предупреди, че протестиращите трябва да вземат мерки срещу заразяване, за да предпазват както себе си, така и останалите и отново повтори най-важните правила за лична хигиена в случая.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1606 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
АнаемаНаСашоНерезаИнаСулюПаситто

2020.06.05 | 17:30

1
И СДС-Чумата не си е отишла,но няма да удари отново, защото отдавна е изкормиха държавицата ни,окраде де що можа,а това,което не можа - превърна в руини, скрап, сметище и европейски Катун.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини