Още един британски министър е заразен с коронавирус?

  • 04 юни 2020 15:03

  • 500
  • 0
Още един британски министър е заразен с коронавирус?
© Getty Images/Guliver (архив)

Британското правителство съобщи, че министърът на бизнеса, енергетиката и индустриалната стратегия Алок Шарма се е изолирал, след като вчера е проявил симптоми на коронавирус в камарата на общините, а това подхрани критиките срещу края на дистанционната работа на законодателите, предаде БТА, цитирайки АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

Докато представяше пред депутатите законопроект за управлението на предприятията и несъстоятелността, министърът изглеждаше посърнал и попиваше потта си с кърпичка. Според неговия говорител, съгласно препоръките на правителството, Шарма си е направил тест и се е прибрал у дома, за да се изолира.

Заразеният с COVID-19 Борис Джонсън бил пълен с енергия на виртуално заседание на правителството

В края на март консервативният министър-председател Борис Джонсън и министърът на здравеопазването Мат Ханкок дадоха положителни проби за COVID-19. Състоянието на премиера наложи той да постъпи в болница, където прекара няколко денононощия в интензивно отделение.

Подозрението, че има нов случай на заразен, се появи в деня след остро оспорваното решение за преустановяване на дистанционното гласуване на депутатите, въведено в края на април срещу разпространението на коронавируса. "Това е просто ужасно. Правителството прекрати работата от вкъщи за депутатите и поиска от нас да се върнем в сграда, където социалната дистанция е невъзможна", написа вчера в Туитър депутатката от Лейбъристката партия Лиса Нанди. Според говорител, Камарата на общините е обект на "допълнително почистване".

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
500 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини