ЕС подготвя нови разговори с Китай

  • 04 юни 2020 14:11

  • 374
  • 0
ЕС подготвя нови разговори с Китай
© Pixabay

ЕС подготвя нова среща с Китай след отмяната на форума в Лайпциг, предвиден за септември. Това съобщи говорител на Европейската служба за външна дейност.

Той посочи, че срещата в рамките на предстоящото германско председателство на Съвета на ЕС е била отменена заради пандемията от COVID-19. По неговите думи новата среща, която се подготвя, ще бъде само между китайски представители и председателите на Европейската комисия и Европейския съвет.

Все още няма дата за тази нова среща. Подготовката продължава и целим постигането на съществени резултати, добави говорителят.

Китай смекчава ограниченията за чуждестранни авиокомпании

На срещата в Лайпциг се предвиждаше китайският президент Си Цзинпин за първи път да се срещне с всички държавни и правителствени ръководители на страните от ЕС. Преди дни върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел посочи, че не вижда необходимост от налагане на санкции срещу Китай заради последните събития в Хонконг, но уточни, че въпросът ще бъде обсъден с Пекин и ще повлияе на двустранните отношения, информира БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини