Хиляди се събраха в Лондон, за да протестират срещу смъртта на Джордж Флойд

  • 03 юни 2020 17:01

  • 766
  • 7
Хиляди се събраха в Лондон, за да протестират срещу смъртта на Джордж Флойд
© Getty Images

Хиляди хора се събраха в центъра на Лондон днес, за да протестират срещу полицейското насилие и обстоятелствата около смъртта на Джордж Флойд.

Много от протестиращите бяха облечени в червено и бяха с маски.

Някои държаха транспаранти с надписи като "Обединеното кралство не е невинно: по-малко расистко пак е расистко" и "Расизмът е глобален проблем". Други скандираха "Джордж Флойд", "Животът на чернокожите има значение" и "Без справедливост няма мир", съобщиха репортери на Ройтерс от мястото на събитието.

Някои скандираха обиди по адрес на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и британския премиер Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Папата: Расизмът е грях

Министър-председателят на Обединеното кралство заяви във връзка с гнева, избухнал в САЩ и възмущението и на други места след убийството на Флойд, че животът на чернокожите има значение, както и че подкрепя правото на протест, но когато това се прави по законен начин и при спазване на социалната дистанция.

"Разбира се, че животът на чернокожите има значение, и напълно разбирам болката и гнева не само в Америка, но и по целия свят, в това число и в нашата страна", каза той пред депутатите от британския парламент.

"Както вече имах възможност да кажа, подкрепям и правото на протест. Единствено бих искал да изтъкна в тази връзка, че всякакви протести трябва да бъдат провеждани в рамките на закона, а в нашата страна протестите трябва да бъдат провеждани и в съответствие с правилата за социална дистанция", добави Борис ДжонсънБорис ДжонсънБорис Джонсън е британски политик - роден на 19 юни 1964 г. в Ню Йорк. Прадядо му по бащина линия е.

Помолен да коментира дали ще проучи въпроса за износа за САЩ на оборудване за борба с безредици, включително на сълзотворен газ и гумени куршуми, той отговори, че ще проучи всяка жалба.

Последвайте канала на

Novini.bg
766 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2020.06.03 | 17:55

6
Ей това Англичаните са толкова проста нация
бегай далеч от там

2020.06.03 | 22:48

7
първосигнални- първични хора
Ани

2020.06.03 | 17:55

5
Как може да се пишат такива простотии? Това ли е българския език, който сте учили, ако въобще сте ходили на училище?
!!!

2020.06.03 | 17:12

1
Олигофрени!
До саша

2020.06.03 | 17:34

4
ще те заколя ако те знам кой си и всеки протестиращ негър също. Смърт за вас боклуци
Саша

2020.06.03 | 17:15

2
Олигофрен си ти ве смешен като не ти харесва това отивай и ги спри ако можеш ве
Еврейски отпадък

2020.06.03 | 17:31

3
Стотина джендъри комунисти човешки отрепки Антифа гейове лезбийки негърски маймуни извратеняци ционисти ОБЩО ВЗЕТО НАЙ ГОЛЯМАТА УТАЙКА НА ОБЩЕСТВОТО се събрала в тоалетната на света наречена Лондон за да простестират за смъртта на една маймуна от Африка наркоман изнасилвач престъпник. Протестират уродите и наркоманите анархисти водени от еврейската помия и черната негърска робска расистка луга. Смърт за вас отрепки мръсни

Добави коментар

Водещи новини