Германия обяви приоритетите на европредседателството си

  • 27 май 2020 16:29

  • 779
  • 0
Германия обяви приоритетите на европредседателството си
© Getty (архив)

Германия ще се фокусира върху кризата с новия коронавирус по време на ротационното си председателство на Съвета на Европейския съюз, започващо на 1 юли. Това съобщи днес говорител на правителството в Берлин, цитиран от ДПА.

"Плановете първоначално не били такива, но пандемията ни принуди да пренапишем програмата си за шестмесечното европредседателство", заяви пред репортери в Берлин Щефен Зайберт, говорител на кабинета. Той каза това след видеоконферентен разговор на канцлера Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се с високопоставени представители на Европейския парламент.

АФП: Ангела Меркел пое сериозен риск

Освен продължаващата здравна криза и произтичащите от нея икономически последици, Германия се надява да засегне и въпросите за бъдещите отношения на ЕС с Великобритания, климатичната политика и европейската система за предоставяне на убежище.

Зайберт съобщи, че на днешната видеоконференция е станало дума също за възстановяването на европейската икономика, дългосрочния бюджет на ЕС, климатичните цели, дигиталната икономика и ролята на Европа в света.

"В дните непосредствено преди 1 юли ще бъде публикуван документ, представящ намеренията на Германия за нейното европредседателство. В него ще бъдат взети предвид и приоритетите на Европейската комисия за идните месеци", добави Зайберт.

Последвайте канала на

779 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини