Ще се роди ли нова партия заради COVID-19?

  • 23 май 2020 10:34

  • 1262
  • 2
Ще се роди ли нова партия заради COVID-19?
© Getty Images/Guliver (Архив)

Протестите срещу ограничителните мерки заради коронакризата в Европа нямат потенциал да родят нова политическа формация, смята социологът професор Дитер Рухт - директор на Института за изследване на протестните движения в Европа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

За  „Събота 150“ по БНР той коментира разнородния състав на демонстрантите: „На пръв поглед ги обединява протестът срещу ограниченията във всекидневието. Другото общо - без да е общ знаменател по своята същност, е генералното недоволство от политиката. Всички те споделят неприязън към политическия елит“.

В Германия крайнодясната парламентарна партия „Алтернатива за Германия“ се опитва да извлече ползи от подкрепата за протестите, но проф. Рухт е скептичен: „Мисля, че потенциалът на „Алтернатива за Германия“ е на път да се изчерпи. Ако не ни застигне втора вълна на заразата не вярвам да успея да привлекат много нови симпатизанти“.

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
1262 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.05.23 | 11:26

1
Аз пък съм скептичен, че крайнолявата партия на Меркел ще оцелее. Тя се изчерпа и вероятно ще се появи нова партия на нейното място. Германците имат голям проблем заради Меркел.

2020.05.23 | 14:57

2
а дано ,че тя създаде проблеми на всички не само на тях

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини