Ще се роди ли нова партия заради COVID-19?

Протестите срещу ограничителните мерки заради коронакризата в Европа нямат потенциал да родят нова политическа формация, смята социологът професор Дитер Рухт - директор на Института за изследване на протестните движения в Европа.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12593

За  „Събота 150“ по БНР той коментира разнородния състав на демонстрантите: „На пръв поглед ги обединява протестът срещу ограниченията във всекидневието. Другото общо - без да е общ знаменател по своята същност, е генералното недоволство от политиката. Всички те споделят неприязън към политическия елит“.

В Германия крайнодясната парламентарна партия „Алтернатива за Германия“ се опитва да извлече ползи от подкрепата за протестите, но проф. Рухт е скептичен: „Мисля, че потенциалът на „Алтернатива за Германия“ е на път да се изчерпи. Ако не ни застигне втора вълна на заразата не вярвам да успея да привлекат много нови симпатизанти“.

 

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 12593

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

  1. 2020.05.23 | 11:26
    Аз пък съм скептичен, че крайнолявата партия на Меркел ще оцелее. Тя се изчерпа и вероятно ще се появи нова партия на нейното място. Германците имат голям проблем заради Меркел.
    1. 2020.05.23 | 14:57
      а дано ,че тя създаде проблеми на всички не само на тях
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет