Кипър отваря летищата си на два етапа – от 9-и и от 20-ти юни

Кипър отваря летищата си на два етапа – от 9-и и от 20-ти юни, а хотелите започват туристическия сезон от 1-ви юни. Това реши правителството на заседанието си днес, като част от постепенното премахване на ограничителните мерки, въведени заради коронавируса, предаде БНР.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14119

От 9-и юни Кипър отваря двете си международни летища в Ларнака и Пафос и възстановява въздушните си връзки с 19 държави, съобщи министърът на транспорта Янис Карусос.

Кипър продължава да разхлабва ограниченията

Полетите от и до страната бяха прекратени на 21-ви март, за да се предотврати разпространение на коронавируса. България е в първата група държави – с нисък риск, от одобрените две групи страни, от които Кипър ще приема полети.

В първия етап – от 9-и до 19-и юни, пътуващите към острова български граждани трябва да представят сертификат с отрицателен резултат за коронавирус, като тестът трябва да е извършен в акредитирана лаборатория в рамките на 72 часа преди полета.

Във втората фаза - от 20-ти юни, това изискване към тях отпада. Хотелите в страната се отварят от 1-ви юни, реши още правителството днес. Първоначално те ще посрещат само местни туристи, в очакване на полетите и гости от чужбина.

В хотелиерската и туристическа индустрия на острова работят много наши сънародници.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 14119

Повече за Коронавирус

corona

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет