Коронавирусът е циркулирал в Милано още през февруари

  • 20 май 2020 21:26

  • 2964
  • 1
Коронавирусът е циркулирал в Милано още през февруари
© Pixabay

Изследване на милански специалисти показва, че коронавирусът е циркулирал в града през февруари преди първия случай на предаване на заразата на територията на Италия, регистриран на 21 февруари, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32982

Специалисти от миланската Многопрофилна болница са изследвали кръвни проби на донори и са установили, че 4,6 процента от тях са имали антитела срещу вируса още в началото на епидемията.

В Италия нараства броят на "новите бедни" вследствие на коронавируса

Учените са установили, че само 1 на 20 асимптоматични носители на заразата са развили имунитет, което определено показва, че има още дълъг път до постигането на така наречения стаден имунитет. Изследването е показало, че в началото на април процентът от изследваните проби с налични с антитела е нараснал на 7 процента, когато Италия беше под всеобща карантина.

За целите на изследването са проучени кръвни проби от 8000 донори в Многопрофилната болница, взети от 8 февруари до 24 април. В тази болница има център за кръвопреливане с годишно 40 000 донори.

Изследователите казват, че всички донори, които са дали положителен резултат на тестовете за зараза с коронавируса, са имали и промяна в липидния профил и клетъчния брой, което може да е от полза при идентифицирането на асимптоматичните носители на вируса. В изследването са участвали изследователи от Многопрофилната болница, Миланския университет и болницата Сако в Милано, както и от Европейския онкологичен институт.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
2964 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Lessa

2020.05.21 | 02:43

1
Добре дошли в най-добрия сайт за запознанства --- Sexcris.Com

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини