Плажовете и парковете на Барселона са отворени за посетители

  • 20 май 2020 19:30

  • 688
  • 0
Плажовете и парковете на Барселона са отворени за посетители
© Pixabay

От днес плажовете на Барселона, които бяха отворени от десетина дни, но само за индивидуални спортисти, вече са отворени за разходки благодарение на леко облекчение на мерките за изолация в града, който беше силно засегнат от пандемията, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32987

Парковете във втория по големина град в Испания, включително известният Парк Гюел, също са отворени за посетители от днес.

Най-накрая повод за оптимизъм в Испания

Правителството все още не разрешава в тежко засегнатите от коронавируса Мадрид и Барселона да започне първият етап на отмяната на ограничителните мерки, влязъл в сила на 11 май за 70 на сто от гражданите на страната, отбелязва АФП.

Но в момент, в който разпространението на коронавируса в Испания се забави силно, местните власти разрешиха на гражданите на Барселона малко повече свобода, включително да излязат на разходки в плажовете и парковете.

От 8 май насам плажовете бяха отворени само от 6 до 10 ч. сутринта за индивидуални спортни упражнения (джогинг, плуване, гребане). От днес те ще бъдат отворени и за разхождащите се от 6 до 20 часа. Парковете пък ще бъдат отворени от 10 до 21 ч., както за разходки, така и за спорт.

Слънчевите бани и груповите спортове обаче все още са забранени, припомни местната полиция в Туитър.

Отварянето на всички плажове в страната е предвидено за последния етап от отмяната на ограничителните мерки. Това послание беше повтаряно по високоговорители, поставени на плажа на Барселона, но видимо беше пренебрегнато от множество граждани. Някои двойки се печаха на плажа или пиеха кафе на пясъка, но патрулиращите полицаи не ги санкционираха.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини