Литва отмени задължителното носене на предпазни маски на обществени места на открито

  • 13 май 2020 19:42

  • 1138
  • 1
Литва отмени задължителното носене на предпазни маски на обществени места на открито
© Pixabay

По предложение на здравното министерство правителството на Литва отмени днес изискването за носене на предпазни маски на обществени места на открито и одобри още мерки за смекчаване на карантината, въведена заради коронавируса, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33014

"Предвид благоприятните тенденции в епидемиологичната ситуация носенето на санитарни маски на обществени места на открито вече не е задължително, а препоръчително", съобщи правителствената пресслужба.

Балтийските страни отвориха границите помежду си

Маските остават задължителни на закрити обществени места, а също на пазарите и другаде, където се събират много хора. След като досега на едно място не можеше да има повече от двама души, които не са от едно семейство, сега вече е разрешено да се събират до пет души.

Правителството разреши от 18 май да се възобнови изцяло работата на детските градини, от 25 май да се върнат в училище децата от началния курс, а от 30 май - останалите ученици.

От 18 май кафенета и ресторанти ще мога да обслужват посетители както на външни тераси, така и вътре в заведенията. На 16 март Литва въведе подлежаща на смекчаване национална карантина, която засега е в сила до 31 май.

Първият случай на коронавирус в страната беше регистриран на 28 февруари. Оттогава бяха установени 1505 случая на зараза и 54-ма починали, а 908 души се възстановиха от заболяването.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1138 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
бургас

2020.05.13 | 21:03

1
ей боклук боко и ананиев гледайте литва ще ви трепим лайняри

Добави коментар

Водещи новини