Във Франция отварят някои плажове за разходки, спорт и риболов

  • 13 май 2020 18:06

  • 956
  • 0
Във Франция отварят някои плажове за разходки, спорт и риболов
© gettyimages (архив)

Някои плажове по атлантическото крайбрежие в Западна Франция отново ще бъдат отворени от днес, но всички статични дейности там ще бъдат забранени, информира БТА, позовавайки се на АФП.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32999

Забранява се на хората да се събират на групи, седнали или излегнали се, както и организирането на пикници, се уточнява в указ на местните власти в департамента Лоар Атлантик. В документа е отбелязавно, че отварянето на достъпа до плажовете отговаря на необходимостта от поддържане на икономическата и туристическата привлекателност на тези общини. Както навсякъде другаде са разрешени само разходки, плуване, практикуване на индивидуални спортове и риболов при спазване на социална дистанция.

Франция изпревари Испания по брой смъртни случаи от коронавируса

Малко по на юг във Ванде, кметът на Сабл д'Олон Яник Моро обяви, че днес ще бъдат отворени 12 километра градски и природни плажове в общината. Ситуацията е коренно противоположна в други морски курорти като нормандския плаж в Довил, който е много посещаван от парижани. Не се очаква те да отворят в най-скоро време.

Други плажове, от Средиземно море до Северно море през Атлантическия океан, може да бъдат отворени от този уикенд за разходки и индивидуални спортни дейности.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
956 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини