Кралицата на Испания остави короната и се включи в дейността на Червения кръст

  • 12 май 2020 17:52

  • 1549
  • 0
Кралицата на Испания остави короната и се включи в дейността на Червения кръст
© Gettyimages (архив)

Кралицата на Испания Летисия Ортис посети в понеделник един от центровете на Червения кръст в столицата Мадрид, за да се запознае отблизо с работата на доброволците и персонала във време на пандемия. Това е първото излизане на испанската кралица от двореца Сарсуела след въвеждането на извънредното положение в страната преди два месеца.

Защитена с обикновена хирургическа маска и ръкавици, кралица Летисия пожела да облече и една от жилетките на Червения кръст и ''да влезе в обувките'' на част от доброволците. По време на събитието тя бе запозната с дейността, която се извършва от всички над 40 000 доброволци на испанския Червен кръст, подпомогнали около 1,5 млн. души от началото на извънредното положение.

Снимка: Getty Images

Бъдещата кралица на Испания и сестра ѝ с емоционално обръщение по повод коронавируса

Кралицата изяви желание да проведе разговор на един от телефоните за оказване на психологическа помощ, след което участва и във видеоразговор с едно от близо 9000-те деца, които участват в специална образователна програма, оказваща подкрепа на ученици от семейства с ниски доходи.

Снимка: Getty Images

Накрая кралица Летисия огледа и склада на Червения кръст, където ѝ бе показано как се опаковат продуктите от първа необходимост, преди да бъдат доставени на хората в нужда. От началото на кризата са раздадени повече от 450 хил. компплекта с продукти от най-съществена необходимост за испанците.

Последвайте канала на

Novini.bg
1549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини