Датските власти смекчават още повече мерките срещу COVID-19 от 8 юни

  • 08 май 2020 12:09

  • 638
  • 0
Датските власти смекчават още повече мерките срещу COVID-19 от 8 юни
© Getty Images/Guliver

Датските музеи, увеселителни паркове и киносалони ще могат да възобновят работа от 8 юни, съобщи днес датското правителство, цитирано от Ройтерс.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Правителството направи изявление, след като постигна съгласие с парламента как да продължи по-нататъшното смекчаване на ограниченията, въведени заради пандемията от новия коронавирус.

В рамките на третата фаза от плана за разхлабване на рестрикциите Дания ще увеличи броя на хората, имащи право да се събират на едно място, до между 30 и 50. Досега той беше 10.

Кризата с новия коронавирус в Исландия и Дания

Датските молове, училища за възрастни хора и ресторанти ще получат разрешение да отворят през следващите седмици, заяви правителството късно снощи на фона на влизането на страната във втория етап от смекчаването на ограниченията.

Третата фаза на разхлабване на мерките ще започне само ако броят на заразените с вируса и на нуждаещите се от болнична помощ не се увеличи повече от очакваното, заяви правителството.

Броят на заразените с новия коронавирус в Дания надхвърли 9000

Нощните клубове, дискотеките и фитнес салоните ще останат затворени до четвъртия етап на смекчаване на мерките, който се очаква да започне в началото на август.

До момента, по данни на датските здравни власти, в страната, която е с население от 5,8 милиона души, регистрираните заразени с коронавирус са 10 083, а починалите - 514, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
638 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини