Ева Майдел: Малкият бизнес скоро ще може да разчита и на колективно финансиране от цяла Европа

  • 07 май 2020 15:17

  • 644
  • 4
Ева Майдел: Малкият бизнес скоро ще може да разчита и на колективно финансиране от цяла Европа
© ГЕРБ/ЕНП

Днес в Европейския парламент одобрихме регламент, чийто докладчик бях за групата на ЕНП, който ще улесни значително финансирането на иновативни идеи и малки бизнеси в целия ЕС, съобщава българският евродепутат Ева МайделЕва МайделЕва Майдел е български евродепутат от ГЕРБ. Родена е на 26 януари 1986. Завършила е бакалавър по, цитирана от пресцентъра на ГЕРБ.

Приетите днес текстове улеснят събирането на средства за бизнес цели, защото платформите за колективно финансиране т.нар. краудфъндинг ще работят с еднакви правила в целия ЕС, което ще осигури прозрачност, правна защита и ниски разходи, подчертава тя, след приемането на регламента в Комисията по икономически и парични въпроси на Европейския парламент.

Ева Майдел: Възстановяването от кризата няма да е плавно, а на приливи и отливи

"Всеки човек или компания може да представи проект на специални онлайн платформи и така да спечели доверието на много, макар и по-малки инвеститори, включително и обикновени физически лица", допълва Майдел.

Българският представител в ЕП коментира, че съществуват различни видове колективно финансиране. Най-популярните са с партньорско кредитиране, с дялов капитал и чрез предоставяне на компенсации, най-често под формата на продукта или ваучер за услугата, когато са готови.

Мая Йорданова
644 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Валери Иванов

2020.05.07 | 20:40

4
Европейски съюз не е нашето спасение пишеш глупости.Аз бях в Италия 2005г италианеца при който работех бях в фурна казваше че еврото е проблем за бедните хора.Англия излезе четох че Италия може да излезе от Ес.При Франция е същото.Днес са се завърнали наши работници от Франция говорят лошо за държанието на техните служби.Европа без граници няма да стане.Унгария също не е много доволна.България трябва да се обърне към Русия и ще стане.Русия има всичко необходимо за нас.Ние сме малко Москва е 20 милиона.Да пишем ли още.
Валери Иванов

2020.05.07 | 16:26

1
Вие не разбрахте ли че това Европейски съюз не работи за хората.Измислено нещо което е вредно за България.
И аз мисля така

2020.05.07 | 17:36

3
Евразийският съюз е нашето спасение! Богата държава като Русия ще ни помага финансово. И ще преминем на рубли. Знаете ли колко милиона рубли е месечното трудовото възнаграждение? Богаташи!

2020.05.07 | 16:27

2
мейдел и мария габриел не са направили абсолютно нищо за да заслужат заплатите си поредните калинки на барба ганьос

Добави коментар

Водещи новини