Шевната машина се връща на мода в Белгия заради коронавируса

  • 07 май 2020 11:13

  • 792
  • 0
Шевната машина се връща на мода в Белгия заради коронавируса
© Pixabay

Историческо завръщане на шевната машина.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

В Брюксел един търговец, специализиран в малките шевни машини и аксесоари, едва смогва да реагира на търсенето от хора, които правят маски за защита от коронавируса. Оливие Бройнинкс, който управлява от 2014 г. семейна фирма в центъра на община Иксел, е един от малкото предприемачи, за които пандемията е довела до подем в дейността. До такава степен, казва той, че го кара да работи "седем дни в седмицата, почти денонощно, за да ремонтира шевни машини".

Така неговата фирма вече има една от най-добрите репутации в сектора в белгийската столица.

В средата на март, когато мерките за строга самоизолация бяха обявени в Белгия и търговските предприятия бяха принудени да пуснат кепенците, "в началото естествено настана малко паника, бяхме в неизвестното", разказва на АФП този 41-годишен търговец.

Португалия бавно задвижва икономиката

Но "продължихме да отговаряме на телефона и много бързо получихме доста заявки за ремонт", добавя той, "защото много хора извадиха старите си шевни машини, за да шият маски". В този контекст "бе трудно да откажем", "ускорих сроковете за ремонт от 15 на 3-5 дни, за да им помогна възможно най-бързо".

Колкото до търсенето на ластици, необходими за маските, той едва смогва да ги обслужи. "Без да преувеличавам, имах 40-50 обаждания на ден само от търсещи ластици. Това е артикул, който обикновено никога не продаваме, може би само 10 метра на година. А сега успях да продам километри. . .".

Тази седмица Бройнинкс е почувствал облекчение, че е могъл да отвори отново да разчита на помощта на продавачката си. Като всички магазини за платове и галантерийни стоки в Белгия, неговият магазин е получил разрешение да отвори още от първия ден от смекчаването на карантината, защото работи в сфера, смятана за приоритетна. Носенето на предпазна маска на носа и устата стана задължително за лица над 12 години в обществения транспорт, освен че е препоръчително за всяко придвижване по цялата обществена инфраструктура.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини