Давид Сасоли обяви за какво трябва да се харчи бюджетът на ЕС

  • 06 май 2020 18:39

  • 671
  • 0
Давид Сасоли обяви за какво трябва да се харчи бюджетът на ЕС
© gettyimages (архив)

Председателят на Европейския парламент Давид СасолиДавид Сасоли63-годишният италианец Давид Сасоли е новият председател на Европейския парламент. Той е бивш заяви, че бюджетът на ЕС следва да осигури подкрепа за преодоляване на щетите от пандемията от COVID-19.

Сега е моментът да бъдем смели с действията, подкрепени от общия бюджет, добави той в изявление преди днешното заседание на Европейския съвет. По неговите думи чрез бюджета следва да се осигури помощ за европейската икономика и за европейците. Трябва спешно да се намери споразумение по фонда за възстановяване и следващия многогодишен бюджет, добавя Сасоли.

Борисов се включи в срещата на върха на ЕС-Западни Балкани

Според Сасоли заложените от евродепутатите преди пандемията бюджетни цели трябва да бъдат запазени. Кризата увеличи неравновесието между европейските региони. Фондът за възстановяване трябва да помогне за преодоляването на различията, добавя председателят на ЕП.

Цяла Европа е засегната от днешната криза. Трябва да отговорим подходящо на предизвикателството, да предпазим най-уязвимите сред нас. Европа трябва да бъде силна и да работи в полза на своите граждани, призовава Сасоли, цитиран от БТА.

Филип Епитропов
671 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини