Франция удължава извънредното санитарно положение до 24 юли

  • 02 май 2020 16:38

  • 6538
  • 4
Франция удължава  извънредното санитарно положение до 24 юли
© Getty Images/Guliver

Френското правителство реши да удължи днес с два месеца, до 24 юли, извънредното санитарно положение, въведено заради епидемията от Ковид-19, предаде Франс прес, като се позова на министъра на здравеопазването Оливие Веран.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33046

Извънредното санитарно положение е в сила от 24 март в страната и се предвиждаше то да бъде отменено на 23 май. Но властите са преценили, че това би било преждевременно и че рисковете за ускоряване отново на епидемията ще бъдат големи в случай на рязко преустановяване на текущите ограничителни мерки. Това се посочва в проект на нормативен акт, разглеждан днес от френското правителство, който ще бъде обсъждан в понеделник в парламента.

Макрон призова за единство

Текстът посочва по-специално и при какви условия хората, идващи във Франция и заразени с вируса, ще трябва да бъдат поставени под карантина.

В проекта на нормативния акт се говори и за въвеждане на "информационна система", касаеща болните и тяхното обкръжение, като продължителността на тази система ще бъде една година.

Във Франция излизането от изолацията ще започне на 11 май. Днес френският здравен министър заяви, че хората ще трябва да се научат да живеят за известно време с вируса.

Във Франция от COVID-19 починаха 24 594 души, като това са данните от вчера вечерта. Очаква се тази вечер те да бъдат актуализирани, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
6538 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
FRANCUZIN

2020.05.02 | 21:28

4
TOZI MRASEN,EVREISKI PEDAL NAI POSLE 6TE GO GRAMNAT.NO NALI E SLUGA NA CIONISTITE I NE ISKA DA GO RAZBERE.
Бай Хой

2020.05.02 | 17:16

3
Явно във Франция ще е първата държава дето ще скочи и изколи чифутите до крак, дето се опитват да съсиоят населението, като го докара до просешка тояга. То на всички стана ясно, че починалите са записват от коронавироса, след кто видях лекаря от САЩ в интервю да коментира, че ги карали починалите от други болести да ги записват от Ковит-19
Математик

2020.05.02 | 17:09

2
казах ли ви няма пускане никъде . системата е една и ще държат хората плътно . а европа умря , никой никъде няма да пътува вече.
Макарона

2020.05.02 | 17:02

1
дето оправя бабички е служител на Ротшилд,дето подготвя новия юдомасонски световен ред.Дали жълтите жилетки ще ,позволят това ще видим.

Добави коментар

Водещи новини