Броят на починалите от коронавируса в Португалия надхвърли хиляда

  • 01 май 2020 21:21

  • 990
  • 0
Броят на починалите от коронавируса в Португалия надхвърли хиляда
© gettyimages (архив)

Броят на починалите от COVID-19 в Португалия нарасна с 18 през последното денонощие и достигна 1007 души, съобщи днес вестник "Публику", цитиран от ТАСС.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Случаите на коронавирус са се увеличили с 306 - до 25 351. От началото на разпространението на коронавируса са оздравели над 1500 души. Най-голям брой заразени са установени в северната част на страната.

В Португалия действа режим на извънредно положение, който ще продължи до 3 май. Вчера премиерът Антониу Коша обяви, че от 4 май властите на страната постепенно ще започнат да облекчават ограничителните мерки, въведени заради пандемията. Планът на властите включва няколко етапа, като ситуацията ще се оценява на всеки 15 дни. Очаква се от понеделник да заработят неголемите магазини, фризьорските салони и книжарниците.

Вижте как в Португалия ще рестартират икономиката и на колко етапа

В разгара на мерките заради коронавируса няколкостотин души се събраха днес в редица португалски градове, за да отбележат 1 май, предаде БТА, цитирайки АФП. Участниците в проявите спазваха дистанция от три метра. В столицата Лисабон в проявата участваха 500 души.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Филип Епитропов
990 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини