В Мадрид беше закрита временната болница за пациенти с COVID-19

  • 01 май 2020 18:53

  • 1114
  • 0
В Мадрид беше закрита временната болница за пациенти с COVID-19
© Getty Images/Guliver

Полевата болница, обособена набързо в конферентен център в Мадрид, за да бъдат лекувани там пациенти с коронавируса, днес беше затворена, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33003

Това събитие има символична важност за тежко засегнатата от епидемията Испания, отбелязва агенцията. Затварянето на болницата става в момент, в който в страната се отчита спад на новите случаи на зараза.

Испанското правителство се извини на децата, затворени вкъщи

Над 4000 пациенти бяха лекувани в полевата болница. Там починаха само 17 от приетите за лечение. Сред излекуваните и изписаните от клиниката беше и 103-годишна жена.

Затварянето на болницата стана на специална церемония, на която лидерката на автономния район Мадрид Исабел Диас Аюсо произнесе реч. Тя изрази увереност, че подобна болница няма никога повече да е необходима, дори и ако има отново увеличение на случаите на зараза през есента. Мадридската ръководителка допълни, че здравната система на столицата е вече реформирана и модернизирана.

Временната клиника в конферентния център Ифема, обикновено използван за изложби, панаири и културни събития, беше комплектована за рекордните 48 часа. В нея имаше 1350 легла, от които 16 оборудвани за интензивни грижи. Болницата беше посетена и от крал Фелипе Шести, който я определи като място, пораждащо надежда за Испания.

В Испания над 215 000 души се заразиха с новия коронавирус, а починалите са 24 800. В столицата Мадрид, най-тежко засегнатия район в страната, има над 60 000 случая на зараза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
1114 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини