Ветеранът Том Мур бе награден със специален медал от СЗО

  • 30 април 2020 21:19

  • 919
  • 1
Ветеранът Том Мур бе награден със специален медал от СЗО
© Pixabay

Директорът на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус награди с медал британския ветеран от Втората световна война Том Мур, събрал почти 32 милиона британски лири в борбата с коронавируса, съобщава БТА.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32989

Действията на капитан Мур вдъхновиха милиони хора по света. За мене голяма чест да го наградя с медала на СЗО "Здраве за всички" за изключителната му проява на солидарност с медицинските работници в условията на пандемията от COVID-19, са казва в изявление на Гебрейесус, публикувано в страницата му в Туитър.

Папата с призив заради коронавируса

На 6 април Мур пое предизвикателството да събере 1 000 британски лири за асоциации, свързани с британската Национална здравна система. Той си постави за цел да измине с проходилка 100 пъти 25-метрово разстояние в градината си. Десет дни по-късно измина последните метри от маршрута си пред шпалир от военни.

Междувременно щедростта на обществото надхвърли всички очаквания - Том Мур събра почти 32 милиона лири. Оттогава той се превърна в жива легенда, използвана от правителството като източник на вдъхновение за нацията по време на санитарната криза, свързана с пандемията. Том Мур, който е с инженерно образование, е служил в Индия и Мианма.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Мая Йорданова
919 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
DedoPop

2020.05.01 | 08:51

1
Bravo Captain Moore!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини