Румъния изпраща екип от 42 медици в Молдова

  • 30 април 2020 10:10

  • 568
  • 0
Румъния изпраща екип от 42 медици в Молдова
© Unsplash

Екип, съставен от 42 лекари и медицински сестри от министерството на отбраната и министерството на здравеопазването на Румъния, ще замине днес за Република Молдова, за да помогне на медиците в съседната страна в борбата срещу пандемията от Ковид-19, съобщава Аджерпрес.

Пътуването им до Кишнев, Кахул и Бълци ще бъде осъществено с транспортни средства на Главния инспекторат за извънредни ситуации в рамките на министерството на вътрешните работи и Обединеното логистично командване в рамките на министерството на отбраната, се посочва в съобщение на инспектората.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 33015

Кметът на Букурещ поиска премахване на рекламни пана, изобразяващи лекари като светци

Мисията на медицинския екип ще продължи 15 дни, като през този период защитното им оборудване, състоящо се от гащеризони, маски, ръкавици и шлемове, ще бъде осигурявано от Главния инспекторат за извънредни ситуации.

Медиците ще бъдат изпратени днес в североизточния град Яш от премиера Лудовик Орбан, министъра на отбраната Николае Чука и външния министър Богдан Ауреску, който днес също заминава на посещение в Кишинев.

Същевременно румънското правителство се очаква да отпусне на днешното си заседание сумите, необходими за даряването на защитно оборудване и други необходими санитарни материали за гражданите на Република Молдова в рамките на борбата срещу пандемията от Ковид-19, посочва агенцията.

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
568 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини