Илхан Кючюк с коментар за богатия Север и бедния Юг в Европейския съюз

  • 29 април 2020 20:35

  • 1137
  • 2
Илхан Кючюк с коментар за богатия Север и бедния Юг в Европейския съюз
© Кадът: ТВ Европа

Общият пазар, да вървим ръка за ръка в ЕС и да имаме ясна посока са три от най-важните неща за излизане от кризата на COVID-19. Това смята евродепутатът от ДПС/АЛДЕ Илхан Кючюк.

"Всички ще обеднеят по един или друг начин. Единствените, които ще забогатеят, са големите кооперации. Аз мисля, че ЕС трябва да има много по-активна роля както по отношение на собствените си ресурси, така и в геополитическата си роля", коментира той пред Телевизия Европа.

Кючюк изтъкна, че и по време на пандемията си е проличало различията между едните и другите държави членки.

"Този дебат отдавна го има, той е учебникарски - между богатия Север и бедния Юг. И между Изтока и Запада", посочи  евродепутатът.

"На мен ми се струва обаче, че в един момент европейските лидери успяха да намерят посока", добави още той.

Какви са притесненията за транспорта и туризма в ЕС след коронавируса?

Илхан Кючюк подчерта, че по отношение на пакет "Мобилност" има раделение между Изтока и Запада. По думите му нашите евродепутати ще направят необходимото до 12 май да се направят по-добри изменения за страната ни, но конфигурацията в Европейския парламент не е в наша полза.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Novini.bg
1137 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Българин

2020.04.30 | 00:07

2
Това клиширано джудже е загладило косъма в Брюксел и променило езика си! Вече има достатъчно пари, за да мине в клуба на богатите!
о

2020.04.29 | 23:13

1
общ пазар, ръка за ръка, да вървим заедно напред. аман от ервогейски клишета. уж сме заедно и вървим ръка за ръка, а богатите стават по богати, бедните по бедни. това е равния старт в капитализма: равно стартирате, ти с трабанта, западняка с мерцедеса и поршето. старта е равен, всички сме равни.

Добави коментар

Водещи новини